Nicole Gigatti 

Abstract painter Illustrator

  • Black Instagram Icon
  • Facebook - Black Circle

Nicole Gigatti is abstract beeldend kunstenaar en illustrator. Ze is geboren in Italië en verhuisde naar Nederland op haar zesde. Nu werkt ze vanaf haar atelier in Deventer en haar kantoor in de broedplaats van het Volkshotel in Amsterdam

 

Haar fascinatie voor zowel de stad als de natuur hebben volgens Nicole Gigatti te maken met de zoektocht naar haar eigen wortels. Ze verhuisde maar liefst 19 keer. Hierdoor ontwikkelde ze haar aanpassingsvermogen en open mentaliteit voor andere talen en culturen. Ze creëerde haar wortels op een andere manier, namelijk door beweging.

 

Voordat haar abstracte werken hun intrede maakte, gebruikte Nicole Gigatti beweging als middel om haar lichaam te verkennen. Eerst door dans en later in haar yoga practice. Deze verkenning streeft voorbij het doel esthetisch in harmonie te moeten zijn. Eerder fungeert het als een innerlijke observatie van zowel het conflict, als harmonie.

 

Zij gebruikt haar lichaam als middel om die aanwezige componenten te verzamelen en te uiten. Beweging was voor haar niet voldoende om deze verzameling zichtbaar te maken. Als extensie van haar hand voegde zij daaraan verschillende materialen toe. Dit leidde tot de uiteindelijke creatie van haar abstracte kunstwerken.

 

In haar abstracte schilders praktijk zoekt zij naar snel hanteerbare materialen, die een fysieke expressie mogelijk maken. Hierdoor wordt de handeling zelf net zo belangrijk als het eindwerk zelf. Denk aan graffiti, markers, oliemarkers en acrylverf.

 

Nicole is gedurfd in haar kleurkeuze, waarbij het materiaal de kleur ondersteund in de boodschap naar de kijker. De boodschap is een uitdaging de kijker te prikkelen en op zoek te laten gaan naar hun eigen harmonie.

 

Het een bestaat niet zonder het ander. Zonder contrast geen harmonie, gelooft Nicole Gigatti. De vloeiende, harde lijnen verstrengelen elkaar op het doek en vormen een harmonieuze compositie binnen het vlak.

 

Het eindwerk is een resultaat van haar innerlijke observatie, vertaald met kleur, lijn en abstractie. Zij gelooft dat beeld en taal de grote spelers zijn die zich blijven aanpassen naar de tijdsgeest waar zij in zit. Op deze manier wisselen herinnering en intuïtie elkaar af voordat een nieuw werk ontstaat.

© 2021 All right reserved NicoleGigatti